Hyra bil i Sollefteå

hyrbilAvis Biluthyrning Sollefteå
Skärvstavägen 80, Sollefteå
+46 620 135 30

Budget Biluthyrning Sollefteå
Skärvstavägen 80, Sollefteå
+46 620 135 30

Hertz Biluthyrning (Lidström & Enqvist Service AB)
Industrivägen, 7, Sollefteå
+46 70 223 58 71

Hyra bil i Kramfors

Avis Biluthyrning Kramfors
Högstavägen 3, Kramfors
+46 612 71 18 50

Budget Biluthyrning Kramfors
Högstavägen 3, Kramfors
+46 612 71 18 50

Hertz Biluthyrning (Hotell Kramm)
Torggatan 14, Kramfors
+46 611 150 50

Hyra bil på flygplatsen Sollefteå-Kramfors (Höga Kusten Airport)

Flygplatsen Sollefteå-Kramfors ligger mellan dessa båda tätorter och är därför ett populärt val för att hämta upp en hyrbil oavsett om man har Sollefteå eller Kramfors som bas för sin vistelse.

Biluthyrning på flygplatsen

ksf head2ksfHertz Biluthyrning
+46 70 223 58 71

Avis Biluthyrning
+46 620 135 30

Budget Biluthyrning
+46 620 135 30

En flygplats – många namn

Flygplatsen som ligger på Gistgårdsön i Ångermanälven är känd under flera olika namn, vilket kan vara bra att veta när man söker efter en lämplig bil att hyra online.

  • Flygplatsen ligger mellan tätorterna Sollefteå och Kramfors, och det namn på flygplatsen som används av Transportstyrelsen och fler andra formella organisationer är Kramfors-Sollefteå Airport.
  • Flygplatsen marknadsför sig som Höga Kusten Airport på svenska och High Coast Airport på engelska.
  • Flygplatsen ligger i Kramfors kommun. Den kallas Kramfors på flygbiljetter och listas också vanligen under namnet Kramfors av andra flygplatser.
  • Närmsta tätort är inte Kramfors utan Nyland, som ligger cirka 5 km från flygplatsen.
  • IATA: KRF
  • ICAO: ESNK

Att köra bil i Västernorrland

Många turister och andra besökare som kommer till Västernorrland kommer söder ifrån. Oavsett om man kör egen bil, hyr bil på plats i Västernorrland eller hyr bil från någon biluthyrare i södra Sverige och kör den norrut är det viktigt att tänka på att vädret i Västernorrland kan skilja sig rejält från vädret längre söderut.

Att det till exempel har varit barmark från Dalarna och söderut i flera veckor redan den här våren är på intet sätt en garanti för att det kommer att vara barmark i Västernorrland. Dessutom kan vädret slå om med kort varsel. Om bilen har sommardäck kan det därför vara tillrådligt att byta däck innan man ger sig av om man tänker köra i Västernorrland under våren eller hösten. Tänk på att du kan behöva vinterdäck även om du är utanför den tid på året då lagen kräver vinterdäck vid vinterväglag (1 december – 31 mars).

Dubbdäck är tillåtna i hela Sverige 1 oktober – 15 april, och de är även tillåtna utanför denna period om vinterväglag råder eller förväntas. Om du har god anledning att tro att det kan bli snö eller ishalka under din tur i Västernorrland är det alltså tillåtet att köra med dubbdäck, även om det till exempel skulle råka vara sista veckan i april. Värt att nämna är också att det i skrivande stund (2016) inte finns en enda gata i Västernorrland som har åretruntförbud mot dubbdäckskörning.

Med ”vinterväglag” menas att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att vägbanan inte bara består av körbanan, utan vägrenen är också inkluderad i det begreppet.