Nipstadsfisket i Sollefteå är extremt populärt, och efter midsommar duger inte vanliga dygnskort utan man måste skaffa dagskort respektive nattkort. Fiskesträckan är förhållandevis kort och mängden dags- och nattkort som säljs är få för att förhindra att det ska bli alltför trångt.

Mot bakgrund av detta vill vi passa på att slå ett slag för fisket nedströms från Nipstadsfisket räknat. Det är inte lika berömt som Nipstadsfisket, men här finns många härliga små fiskepärlor att utforska.

Här nedanför listar vi lite info och tips för den som är inresserad av att fiska nedströms. Man kan både fiska från land och från båt. Extra bra brukar det nappa vid högvatten. Exempel på fiskar man kan få på kroken är havsöring, lax, abborre, gädda och harr.

Hullstabäcken

Hullstabäcken gränsar till Nipstadsfisket. Nära land är botten inte särskilt bra.

Uppströms om trumman vid hyreshusen

Området som ligger precis uppströms om trumman vid hyreshusen har bra förhållanden för flugfiske.

Polishussträckan

Tänk på att inte kasta ut alltför långt om det finns fiskare på andra sidan älven, eftersom älven inte är så bred här.

Risön

Bra fiske vid högvatten.

Hågestaön

Hågestaöns södra sida, uppströms om hängbron, är ett bra fiskevatten för lax och havsöring när vattenföringen är god. Under den varma delen av året, när vattentemperaturen är 15 grader C eller mer, brukar man kunna ha stora framgångar med spinnfluga här.

På öspetsen mot Sollefteå Camping har det dragits upp en hel del harr.