Här är några exempel på boende som är tillgängligt för besökare i Kramfors med omnejd.

Hotell Kramm

kramHotell Kramm
Torggatan 14
872 30 Kramfors
Telefon: 0612-77 13 30
www.kramm.se

Hotell Kramm invigdes i slutet av 1960-talet och fick namn efter sågverksbyggaren Christoffer Kramm. Kramforsån ringlar precis bakom hotellet, samtidigt som man befinner sig centrum av staden. I hotellet ligger en restaurang som fokuserar på lokalproducerad mat.

Hos Hotell Kramm finns enkelrum, ekonomirum, dubbelrum och minisvit. Alla rum har privat WC & dusch/badkar, samt WiFi, TV, telefon, vattenkokare och hårtork. Vissa av rummen är specialanpassade för rörelsehindrade och allergiker, så säg till när du bokar.

Det finns många paketerbjudanden hos Hotell Kramm, till exempel weekendpaket, familjepaket, romanspaket och paket för den som tillbringar mycket tid på resande fot.

Frånö Hotell i Kramfors

frånöFrånö Hotell i Kramfors
Riksvägen 25
872 43 Kramfors
Telefon: 0612-305 20
http://frano-hotell.se

Frånö Hotell ligger vid sjön Kyrkviken i en lugn och naturskön miljö. Det är alltså inte idealt för den som vill bo inne i centrala Kramfors, utan passar den som hellre vill vara en bit utanför staden. Flera badplatser ligger i närheten av hotellet.

Frånö Hotell består av huvudbyggnad, annex och separat svit med bubbelpool. I huvudbyggnaden finns vanliga hotellrum medan annexet erbjuder prisvärt boende med självhushåll. Samtliga hotellrum har telefon, TV, WiFi och privat dusch & WC. Som hotellgäst har man tillgång till bastu och aktivitetsrum.

Frånö Hotell arrangerar ofta aktivitetshelger och liknande för grupper, med till exempel bågskytte, blåsrör, mingolf, ATV, femkamp, chokladprovning, ridning, mysterieafton, och liknande.

Byggnaden som hotellet ligger i uppfördes under 1880-talet för att fungera som fattigstuga. Till verksamheten hörde då ett jordbruk så att de som bodde där kunde producera sin egen mat, man höll bland annat höns. År 1912 blev fastigheten istället skola, och från början av 1930-talet har det varit ett vårdhem. Det var först på 1980-talet som Frånö blev ett värdshus.

Hotell Höga Kusten

Hotell Höga Kusten
Hornöberget
872 94 Sandöverken
Telefon: 0613-72 22 70
http://www.hotellhoga-kusten.se

Hotell Höga Kusten är Sveriges första vindkraftsdrivna hotell. Här finns 59 bäddar, fördelade över 28 rum. Välj mellan enkelrum och dubbelrum/tvåbäddsrum. Alla rum har WiFi.

Hotell Höga Kusten är utformat för att ge maximal utsikt över omgivningarna, som består av den vackra Ångermanälven, Högakustenbron, de branta bergen och den grönskande barrskogen. Höga Kusten-leden börjar utanför hotellet, och här finns också en kortare meditationsstig.

Hotell Höga Kusten har en restaurang med plats för 130 gäster. Exempel på andra faciliteter är café, bar med fullständiga rättigheter, gym, bastu, SPA-massagepool, massagestolar, stor lekpark med vattenlek, fri parkering, frisbeegolfbana, turistinformation och souvenirbutik.

Det finns många olika paketerbjudanden att välja mellan, såsom Lugn Weekend, Vandringspaket och Golfpaket.

Björkuddens Hotell

hotellBjörkuddens Hotell & Restaurang
Nyadal 179
872 94 Sandöverken
Telefon: 0613-501 15
www.bjorkudden.se

Björkudden har anor från 1800-talet, men helrenoverades så sent som 2006. De flesta av rummen har utsikt över Höga Kusten bron och Ångermanälven. Om du vill använda badtunnan, som även den har fantastik utsikt över älven, behöver detta bokas i förväg.

Du kan antingen bo i Hotellet eller i Sjövillan.

  • Hotellet har 13 dubbelrum. Varje rum har TV, telefon och ADSL (trådbunden internetuppkoppling). Hotellet har två våningar och saknar hiss, så säg till när du bokar om du vill få ett rum på nedre plan.
  • Sjövillan har 14 rum, varav tio är dubbelrum och fyra är enkelrum. Dusch och WC finns i korridoren, vissa rum har dock egen dusch och WC. Samtliga rum har handfat. Rummen i Sjövillan har varken TV eller telefon, däremot finns gratis WiFi.

Hotellet byggdes i slutet av 1800-talet som skolbyggnad, med hjälp av tegelstenarna som använts som barlast ombord på skepp från England. Under sin långa historia har byggnaden hunnit med att vara både tjänstemannabostad, sommarbostad för skogsförvaltningens f.d. tjänstemän, direktörsbostad, syfabrik, pensionat och invandrarförläggning. Det var under husets tid som pensionat, det vill säga från år 1952, som namnet Björkudden började användas. Under perioden 2001 – 2006 var Björkudden stängd för totalrenovering och öppnade sedan i sin nuvarande form med hotell och restaurang.

Flogsta Camping & Stugor

campingFlogsta Camping
Viktoriagatan 44
872 35 Kramfors
Telefon: 0612-100 05
www.flogstacamping.n.nu

Flogsta Camping ligger utanför staden Kramfors. Om du promenerar från campingen längs Hälsans Stig är du inne i Kramfors på cirka 15-20 minuter. Flogsta Camping har tältplatser, husvagnsplatser och stugor. Totalt finns det 21 husvagnsplatser + 6 säsongsplatser. Det finns också röda, gula och bruna stugor. Röda stugor har fyra bäddar, eget kök, dusch och WC. Gula och bruna stugor har fyra bäddar och enklare kök.

Flogsta Camping har ett servicehus och en köksbyggnad. Servicehuset innehåller bland annat kök, duschar, WC och tvättmaskin. Köksbyggnaden har kök, gemensamhetsutrymme och vardagsrumsdel med TV.

Hundar och katter är tillåtna på campingen. Rökningen är förbjuden i stugorna och i gemensamma utrymmen. WiFi finns i receptionen. Badkort som ger inträde till det närliggande utomhusbadet med tempererade bassänger ingår i campingavgiften. Där finns bland annat tre pooler, bastu och vattenrutschbana. Exempel på andra aktiviteter är minigolfbana, fiske i Icktjärn och vandringsstigar. Ådalsbåten III stannar vid Ödskajen för den som vill ta en tur på Ångermanälven.

Flogsta Camping uppstod spontant då folk under 1950-talet började gräva ut terrasser i slänten mot Kramforsån så att de kunde sätta upp sina tält där. Så småningom ordnade kommunen en campinganläggning, och tälten fick sällskap av husvagnsplatser och stugor. Numera är Flogsta Camping privatägd.

Sandslåns Vandrarhem & Camping

Sandslåns Vandrarhem & Camping
Flottarvägen 74
870 52 Nyland
Telefon: 0612-500 76
http://www.sandslansgastgiveri.se

Sandslåns Vandrarhem & Camping ligger på en ö nära Nyland, som är en tätort i Kramfors kommun. Campingen passar alltså inte om man vill bo i själva Kramfors stad. Nyland ligger några kilometer från Kramfors-Sollefteå flygplats och genomkorsas av länsväg 333. I Nyland finns bekvämligheter som matbutik, apotek, bensinstation och pizzeria.

Ön som Sandslåns Vandrarhem & Camping befinner sig på ligger mycket vackert i Ångermanälven, med broförbindelse till fastlandet. På ön finns badstränder, båthamn/gästhamn, ett flottningsmuseum, ett dockmuseum och ett häxmuseum. Det går att hyra cykel och båt, och man kan åka på dagsutflykter till skärgården. MS Ådalen III angör i Sandslåns hamn för den som vill ta en tur på Ångermanälven.

Sandslåns vandrarhem har 100 bäddar. Här finns 2-6 bäddsrum med våningssängar, premiumrum med dubbelsäng och familjerum med fem bäddar. Det går att hyra sänglinne och handdukar. Hundar är tillåtna i vissa rum, mot avgift. Som boende i vandrarhemmet har du tillgång till WC, dusch, tvättmaskin, torktumlare och kök. I TV-rummen finns TV, radio, böcker, spel och DVD-filmer.

Sandslåns campingplats har 25 elplatser och ligger mycket nära älven. Som campare har du tillgång till en av vandrarhemsbyggnaderna där det finns dusch, kök, tvättmaskin, med mera.

Det går att låna redskap för fiske, krocket, boule och kubb hos Sandslåns vandrarhem & camping. Bastu går att hyra. Det finns ingen bankomat på ön så man bör ha med sig kontanter.

Sandslåns Vandrarhem & Camping har sina rötter i de bostäder som uppfördes när ön var världens största timmersorteringsanläggning. Vandrarhemmets lokaler är de arbetarlogement som uppfördes på 1920-talet. Efter att timmersorteringsverksamheten upphört i början av 1980-talet öppnade kommunen en turistanläggning på ön.