Här är några exempel på boende som är tillgängligt för besökare i Sollefteå med omnejd.

Om du vill hitta permanent boende så är det billigt att köpa hus och bostadsrätter i Sollefteå. Du kan hitta bostadsrätter för långt under 100 000kr.

City Hotell

cityCity Hotell
Storgatan 49
881 30 Sollefteå
Telefon: 0620-167 00
http://www.cityhotellsolleftea.com

Med adress Storgatan 49 passar City Hotell den som vill ha sitt boende i centrala Sollefteå. Hotellet ligger nära Ångermanälven, och det är promenadavstånd till stadspark, badplatser, båtuthyrning, tennisbanor och laxfiske. Storgatan är en affärsgata med goda möjligheter till shopping.

Här finns totalt 23 rum, varav 7 är enkelrum, 5 är flerbäddsrum och 11 är kombirum. Av dessa rum finns det fyra stycken där hund och katt är tillåtet. All 23 rummen är rökfria och har kaklade badrum, WiFi och digital-tv. Som boende på City Hotell får du tillgång till kylskåp, frys, mikrovågsugn och tvättmöjligheter. Parkering finns i anslutning till hotellet, och det går också att hyra garageplats.

Idrottsföreningar som besöker Sollefteå för träningsläger eller tävling får rabatt på boendet och behöver bara betala 300 kronor per person för del i kombi- eller flerbäddsrum.

Hotell Appelberg

appelbergsHotell Appelberg
Storgatan 51
881 30 Sollefteå
Telefon: 0620-121 30
http://www.appelbergs.se/hotellet

Precis som City Hotell är Hotell Appelbergs ett populärt val bland besökare som vill bo centralt i Sollefteå stad. Huset på Storgatan 51 uppfördes redan år 1882, av trävarumannen Erik Appelberg. Bland lokalbefolkningen är Appelbergs mest känd för sin populära restaurang och pub där det ofta spelas livemusik på helgkvällarna. Vill man ha det knäpptyst kvällstid är Appelbergs inte det ideala valet på helgerna. Gillar man däremot ett hotell med lite liv och rörelse och underhållning är Appelbergs perfekt. Hotell Appelbergs har 30 bäddar fördelade över 18 rum. I vissa av rummen är hund tillåtet. WiFi finns i hela huset.

Nipanhotellet

Nipanhotellet
Överste Hallströms Väg 24
881 52 Sollefteå
Telefon: 0620-510 01
http://www.nipanhotellet.se

Nipanhotellet har ett trettiotal rum och plats för strax under 50 gäster. En majoritet av de som bor på Nipanhotellet är affärsresenärer, inklusive en hel del personer som bor där medan de arbetar med kraftverken i Sollefteå. Att boka rum i förväg är att rekommendera, eftersom det inte är ovanligt att det blir fullbokat i förväg.

Nipanhotellet ligger i det område där Norrlands Trängregemente T3 brukade ligga, och Ågermanälven rinner precis nedanför hotellet. Det är regementets sjukstuga som har totalrenoverats och gjorts om till ett charmigt hotell, som förutom vanliga rum även har tre sviter med dubbelsäng och bäddbar soffa. All rum och sviter på Nipanhotellet har TV, skrivbord och privat toalett & dusch. Rummen på övre plan har också pentry med kylskåp.

Från hotellet finns en gångstig som leder ned till Sollefteås gånggata med restauranger, shopping, biograf, med mera.

Hotell Hallstaberget

hallstaHotell Hallstaberget
Hallsta
881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-123 20
http://www.hallstaberget.se

Hallstaberget är en skidanläggning som ligger cirka 2 km från Sollefteå centrum. Här finns två svarta pister, två röda, en blå och en grön och man kan ägna sig åt både alpin skidåkning, backhoppning, skidskytte och längdskidåkning. Den största av de sex backarna har k-punkt 108 meter. Samtliga liftar på Hallstaberget är släpliftar. På sommaren finns asfalterade skidspår för rullskidåkning.

Hotell Hallstaberget, vars entré ligger 25 meter från en av skidbackarna, är förstås det perfekta boendet för den som vill ha nära till allt som Hallstaberget har att erbjuda, men eftersom skidanläggningen ligger så nära Sollefteå centrum är det också vanligt att icke-skidåkande besökare i Sollefteå väljer att bo ute på Hallsta eftersom området erbjuder en lugn och naturskön miljö med kort reseavstånd till staden. På Hotell Hallstaberg finns dessutom bekvämligheter som vinkällare, restaurang, nattklubb och lyxiga Hallsta Spa & Relax med Sauna World.

Hotell Hallstaberget har enkelrum, dubbelrum, dubbelrum med massagebadkar, superior room, handikapprum, familjerum, minisvit och stor svit.

Björklunden hotell och vandrarhem

 

björklundenHotell Björklunden
Övergård 207
881 93 Sollefteå
Telefon: 0620-159 17
www.bjorklunden.se

Björklunden hotell och vandrarhem ligger inne på det område som förut användes av hundskolan i Sollefteå. Området är lugnt och naturskönt, men samtidigt bara 2,5 km från Sollefteå centrum. Anläggningen består av en samling fristående byggnader på markplan. Det finns restaurang, självhushållningskök, bastu, grillkåta och WiFi. Hotelldelen har enkelrum och dubbelrum, och frukost ingår på vardagar. Vandrarhemsdelen har 1 – 4 bäddsrum (totalt 59 bäddar), med dusch och WC i korridoren. Frukost ingår ej för vandrarhemsgäster men kan köpas. Bäddset går att hyra.

Vandrarhemmet Järnvägshuset

Vandrarhemmet Järnvägshuset
Bangatan 14
881 32 Sollefteå
Telefon: 0620-177 47

Vandrarhemmet Järnvägshuset ligger på Bangatan 14, intill Resecentrum i Sollefteå. Mycket bra läge för den som vill bo i centrum och vara nära de allmänna kommunikationerna med tåg, buss och taxi. Järnvägshuset har 22 bäddar fördelade över 15 rum. Det finns både enkelrum och dubbelrum. De flesta, men inte alla, rum har egen dusch och toalett, så det är viktigt att säga till om vad man vill ha när man bokar. Som boende på Vandrarhemmet Järnvägshuset har man tillgång till kök, TV-rum och gratis WiFi.

Strömsborg vandrarhem

strömsborgStrömsborg vandrarhem
Järnvägsgatan 17
881 30 Sollefteå
Telefon: 0620-590 07
www.stromsborg.eu

Strömsborg vandrarhem ligger i Sollefteås centrala parkområde, intill Ångermanälven och mycket nära Nipstadsfisket. Här finns dubbelrum och fyrbäddsrum, alla har våningssäng. Det finns bara tre rum totalt (8-10 bäddar), och bland grupper är det populärt att hyra hela huset. Som boende på Strömsborg vandrarhem har man tillgång till gemensamt kök, TV-rum och dusch & WC. Hela huset är rökfritt och husjdur är ej tillåtna. Bäddset och handdukar går att hyra. Gratis parkering.

Sollefteå Camping Risön

risönSollefteå Camping Risön
Risövägen
881 30 Sollefteå
Telefon: 0620-68 25 42
http://www.solleftea-camping.se

Sollefteå Camping på Risön har 214 tomter (40 säsongstomter),18 stugor och en villavagn. Stugorna har fyra bäddar eller sex bäddar + bäddsoffor. Villavagnen har sex bäddar + bäddsoffor.

Här finns platser för både tält och husvagnar. Campingplatsen ligger precis intill Ångermanälven. Om man går över bron över älven kommer man till Sollefteå centrum.

Exempel på tillgängliga faciliteter är WiFi, restaurang, café, servicebutik, lekrum, flipperspel, kanotuthyrning, båtuthyrning, cykeluthyrning, CoGar, minibilar, bastu, biljardbord och minigolfbana. Servicebyggnaden har kök, WC, dusch och tvättmaskin. Intill campingen ligger tre pooler och en vattenrutschbana. Det går att fiska ädelfisk i älven.

Hundar är välkomna, dock ej i villavagnen.

Fäbodammen (Näsåker)

Fäbodammen
Lidgatu 140
880 30 Näsåker
Telefon: 0622-101 00

Fäbodammen Camping ligger cirka 4 mil norr om Sollefteå. Den kan alltså inte rekommenderas för den som söker ett centralt boende, utan passar den som vill komma ut på landet. Närmsta samhälle är Näsåker som ligger strax norr om campingen och har drygt 500 bofasta invånare. Det finns inte någon bankomat i Näsåker, så att ta med kontanter rekommenderas. Telias mobilnät är det enda med någorlunda bra täckning i området.

Fäbodammen Camping har tältplatser, husvagnsplatser och stugor. Stor parkering finns, med plats för bussar. Det går att köpa fiskekort för ädelfisk och hyra eller köpa fiskeutrustning. Exempel på annat som är tillgängligt här är restaurang (med fullständiga rättigheter) och minigolfbana.

Området kring Näsåker är berömt för sina fornlämningar, och längs Nämforsen kan man se cirka 2 300 hällristningar. Första helgen i augusti varje år ordnas världsmusikfestivalen Urkult här. Vill man bo på Fäbodammen camping under denna period är det viktigt att boka i god tid.